Cromoterapie –Terapia cu lumina

    Stiinta utilizarii Luminii colorate,a culorilor de baza si a celor complementare,a nuantelor acestora,de catre psihoterapeut si bioenergoterapeut,determina schimbari mentale,psihice si comportamentale rapide in viata solicitantilor ca urmare a efectuarii unor tratamente radicale si sigure.

   Culorile de baza si cele complementare ale lumii fizice sunt recunoscute de mintea omului prin ochii sai fizici,ca urmare a manifestarilor deprinderilor conditionate si a obisnuintelor lor.

Omul se naste,se dezvolta si evolueaza intr-un mediu cromatic,intr-o lume fizica colorata .

    Ziua viata omului se desfasoara intr-un mediu in care actiunea este posibila,in care nivelul metabolic si secretiile glandulare cresc ,de unde rezulta mai multa energie si stimulare in manifestarile omenesti.Noaptea aduce cu sine o dubla pasivitate,linistea mentala si incetinirea generala a activitatii glandulare si metabolice.

Culoarea ,dincolo de perceptia si si trairea ei afectiva,este o oglinda a personalitatii noastre.

Cromoterapeutul foloseste culorile vizibile cu ochii fizici in planul material pentru a activa si a modifica mental starea de sanatate a clientului.

Cromoterapia are doua laturi :o latura vizibila cu ochii fizici,si o latura vazuta,perceputa si aspectata doar de ,,ochii mintii,,.

Cromoterapia poate fi combinata eficient cu meloterapia si aromoterapia.

    Omul este holistic,de aceea terapia prin lumina este metoda de baza a vindecarii sale in astral dar si pe pamant.Atractia sau repulsia ,simpatia sau antipatia fata de o culoare din lumea fizica reprezinta indicii atat al modului general de raportare a personalitatii la lumea inconjuratoare,cat si a apartenentei la o anumita structura de norme si valori.

    Trebuie sa fim mai atenti cum ne imbracam deoarece culorile hainelor ne dau stari psihice si trairi emotionala caracteristice lor:bucurie-tristete,armonie-dizarmonie,fericire –nefericire,liniste-neliniste,speranta,optimism,incredere in noi si in fortele noaster.Vestimentatia infuenteaza si induce anumite aprecieri,stari si atitudini la adresa noastra si asupra anturajului.

    A ne imbraca adecvat nu inseamna doar sa fim asezonati la frig sau caldura,la soare si ploaie,ci sa degajam simpatie in jurul nostru,sa emanam bucurie de a trai si a fi fericiti.

Vino alaturi de mine sa iti impartasesc magia culorilor