Ajutorul Angelic

AJUTORUL ANGELIC

O imagine care conține pasăre

Descriere generată automatDe fiecare dată când cerem ajutorul angelic, să credem că acesta va veni, pentru că îngerii răspund chemărilor și solicitărilor noastre mai repede si mai concret decât putem noi înțelege sau ne putem imagina.  

Așa cum un părinte își ajută copilul care întâmpină anumite probleme, indiferent că acesta a greșit sau nu, fără să îl judece, tot astfel trebuie să cerem și noi ajutorul îngerilor, indiferent că noi credem că am greșit, mai mult sau mai puțin. Nu trebuie să blocăm și să creăm anumite bariere și blocaje între noi și îngeri, de teamă că suntem prea păcătoși și nu suntem vrednici de ajutorul lor. Nu trebuie să gândim că din pricina păcatelor pe care le avem și greșelilor pe care le-am făcut, că nu merităm să avem un dialog cu îngerii.

Ci, dimpotrivă, în situațiile acestea, avem cel mai mare nevoie de ajutor, ca să putem ieși din starea respectivă, iar îngerii sunt mai mult decât bucuroși să ne ofere ajutorul și să ne protejeze, ca să ajungem pe calea cea dreaptă și să ne reîntoarcem la Dumnezeu.

Astfel, cerând ajutorul Tatălui din Cer, lui Dumnezeu, El ne vede și ne aude și trimite copiilor Lui ajutoare. Îi trimite pe îngeri, care răspund la chemarea lui Dumnezeu și se coboară asupra noastră, ca să ne mângâie, să ne ajute și să ne protejeze.

Deseori, ni se poate părea că nu primim un răspuns pe care îl dorim sau că răspunsul întârzie să apară, însă nu trebuie să cădem în deznădejde, deoarece avem ceva mai mult de învățat, până când vom putea să înțelegem adevăratul sens al situației prin care trecem.

Cerând ajutorul îngerilor, vom primi înțelegerea necesară, ca să știm ce avem de făcut. Trebuie doar să avem urechi să auzim șoapta îngerilor, care vor pune în inima și în sufletul nostru starea, trăirea, răspunsul de care avem nevoie.

Se întâmplă de multe ori să nu știm cum să cerem ajutorul corect, cum să punem anumite întrebări, sau dacă le adresăm, ele sunt retorice. Spre exemplu, probabil că fiecare dintre noi s-a întrebat la un moment dat „De ce mi se întâmplă mie această situație, cu ce am greșit eu”? Însă, vedem că adresând întrebări retorice, nu putem primi niciun răspuns, din moment ce nu simțim ce întrebăm, ca să putem primi răspuns. Dacă avem răbdare și bunăvoința de a aștepta câteva clipe, vom primi și răspunsul.

Mai mult decât atât, este nevoie de o analiză intrinsecă profundă, pentru a ști exact ce anume avem de corectat, întrucât putem considera că am greșit și că vom suporta consecințele greșelilor noastre, însă fără a reuși să săpăm și să căutăm în mod concret care acțiuni sau inacțiuni ale noastre ne-au creat starea sau evenimentul prin care trecem. Așadar, vom vedea că ne chinuim să nu mai păcătuim și să fim mai buni, însă cu toate acestea nimic nu se îndreaptă, ba dimpotrivă se și repetă.

Prin urmare, atunci când ne dăm seama că există situații din care rezultă că avem un anumit dezechilibru, cerem ajutorul angelic și îi rugăm pe îngeri să ne ajute, să ne îndrume, să ne arate unde am greșit și cum putem să reparăm aceasta, astfel încât să dispară pentru totdeauna și să nu se mai manifeste asupra noastră.

Astfel, ne rămâne un singur lucru de făcut după ce am apelat la ajutorul angelic, respectiv să ne ascultăm vocea interioară, astfel încât să reușim să descifrăm și să înțelegem mesajul transmis. Tot ei o să ne ajute în acest sens, nu trebuie să fim demoralizați.

Ajutorul angelic este complet și este bine să ținem cont de el și de îndemnurile pe care le primim. Primul pas pe care trebuie să îl facem în acest sens, este să îndrăznim să cerem ajutorul și el va veni necontenit. Îngerii așteaptă în fiecare clipă să le cerem ajutorul, sunt dornici să ne ajute. Sunt dornici să fie martori la întoarcerea noastră acasă, la Dumnezeu. Sunt dornici să se bucure alături de noi în bucuria eternă, oferindu-ne iubire necondiționată și mângâiere oricând avem nevoie și cerem. Trebuie doar să cerem, ca să putem primi.