Hipnoterapie

    De vreme ce subconstientul nostru reprezinta forta motrice,intotdeauna facem ce crede subconstientul.De vreme ce subconstientul va crede orice i se spune,il putem reprograma daca sarim peste constient si substituim cu idei noi,constructive,ideile existente,negative.

Hipnoterapia este o psihoterapie care foloseste ca parte a tratamentului,printr-un efort de a descoperii evenimentele din trecut care v-ar influenta gandurile din prezent.
        Hipnoterapia este o formă de psihoterapie ce combină inducţia transei hipnotice cu tehnici individualizate de consiliere. Foarte pe scurt, hipnoterapia este terapia sub hipnoză care ajută oamenii să se refacă.

        Hipnoterapia se prezintă ca un sistem de intervenţie spectaculoasă şi rapidă, care remodelează sentimentele de competenţă şi de încerdere

în sine ale clientului, fiind foarte utilă în rezolvarea unei arii largi de probleme.

        Hipnoterapia presupune o abordare holistică a însănătoşirii, vindecării şi a stării generale de bine a individului. Unul din scopurile hipnoterapiei este acela de a contribui, prin intermediul relaxării, la eliminarea tensiunilor şi la restabilirea completă a controlului vietii individului.

        Fiecare hipnoterapeut dispune de unelte specializate, tehnici şi un fond de cunoştinţe specific ariei de consiliere psihologică sau psihoterapiei.

       
De asemenea, hipnoterapia poate fi aplicată şi în susţinerea oricărui pacient cu afecţiuni organice.


        Hipnoterapia se adresează oricui doreşte un plus de autocunoaştere, dezvoltare personală, optimizare a unor strategii de a face faţă eficient stresului, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare şi rezolvare a unor probleme personale.

        Hipnoterapia este o alternativă mai ieftină, nedureroasă, fără medicamente şi fără efecte secundare.


 

    In timpul procesului de hipnoza (transa) o persoana este mult mai deschisa din punct de vedere emotional si mult mai sensibila la sugestie decat atunci cand este treaza, fiind in general mult mai relaxata din punct de vedere fizic. Se pot intalni in mod spontan stari similare, mult mai reduse insa, in viata de toate zilele cand, de exemplu, visam cu ochii deschisi. Aceasta este o situatie foarte favorabila pentru a putea accesa informatii traumatizante si sentimente negative, pentru a facilita reevaluarea si reintegrarea terapeutica a intamplarilor trecute si pentru a armoniza noi atitudini, pareri si comportamente, putand fi utilizata si dezvoltata in numeroase scopuri terapeutice.

CE TRATAM PRIN HIPNOTERAPIE

    Hipnoterapia poate trata cu succes fobii, disfunctii sexuale si obiceiuri nedorite, precum fumatul. Afectiunile psihosomatice precum sindromul intestinului iritabil si bolile legate de stres raspund satisfacator la hipnoterapie. Hipnoza poate reduce experientele dureroase. Este din ce in ce mai des folosita ca anestezic in stomatologie, oferind numeroase beneficii pre si postoperatorii. Poate fi de asemenea folosita si in timpul nasterilor. De asemenea, ea poate spori vindecarea provocata de arsuri. In timpul sarcinii, hipnoterapia ajuta la gestionarea stresului, a anxietatii si a disconfortului fizic.

    Hipnoterapia poate fi folosita in munca, gimnastica si in viata sociala si personala pentru a spori performanta prin intermediul unei increderi si a unei motivari din ce in ce mai mari, reducand astfel tensiunea, teama si inhibitia. Autohipnoza poate fi folosita ca instrument in efortul de a deveni independenti si de a va schimba.