Aromaterapie

    Proprietatile terapeutice ale uleiurilor volatile,cunoscute inca din cele mai vechi timpuri,sunt determinate de actiunea lor antibacteriana,antimicotica si antivirala.Acestea sunt legate de prezenta unor substante active din punct de vedere biologic,care fac parte din familia fitocitelor(substantelor volatile) si a caror utilizare sta la baza aromoterapiei.

Hipocrate,tatal medicinei moderne,a folosit aromoterapia in tratamentele sale.Hipocrate scria:,,Calea catre sanatate trece prin scaldatul in esente eterice si efectuarea unui masaj zilnic cu substante aromate,,.

   Cu ajutorul aromoterapiei putem deveni mai sanatosi.Uleiurile eterice prin proprietatile lor antioxidante si adaptogene,au un efect puternic asupra psihicului,influienteaza in mod benefic activitatea sistemului nervos,a glandelor cu secretie interna,a organelor care iau parte la circulatie sangvina,a tractului digestiv si a altor sisteme,activand sistemul imunitar si mecanismele de autovindecare ale organismului.

Sfanta Scriptura ne spune ca Dumnezeu a lasat pe pamant,,Pentru fiecare boala v-am dat cate o planta vindecatoare,,lucru dovedit timp de milenii la toate popoarele lumii care se tratau traditional.

Se stie foarte bine despre efectul tamaiei in curatarea spatiilor si fumigatiei acesteia in slujbele preotesti dar si efectul extraordinar al mirului in slujbele crestine.De altfel mirul este preparat printr-un ritual special din peste 40 de plante .

    Istoria uleiurilor eterice

  Asa cum arata cercetarile arheologice,uleiurile eterice sunt utilizate si cunoscute de peste 6.000 de ani.Pe o tabla cuneiforma descoperita in Sumer,Mesopotamia,se vorbeste despre proprietatile tamaduitoare ale aromelor vegetale,despre unele plante(mirt,cimbrisor) ori substante terapeutice(rasina)si sunt descrise modalitatile de folosire a medicamentelor preparate din plante.

Istoria moderna a arometerapiei ne prezinta o serie de avantaje terapeutice cu ajutorul uleilor eterice continand mirosurile specifice ale florilor,fructelor si radacinilor .

Beneficiile tratamentelor cu uleiuri eterice:

-ajuta la indepartarea oboselii,a tensiunilor interioare,a stresului,normalizeaza somnul,puterea de munca,imbunatateste memoria si capacitatea de rezistenta la infectii.

-au proprietati antiseptice,antiimflamatoare,antitoxice si calmante

-au proprietati antivirale si antidepresive

-ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii

-ajuta in tratarea afectiunilor urechilor,gatului,nasului,nevralgiilor si migrenelor

-ajuta in tratarea infeciilor urinale si durerilor articulare

-Imbunatatesc circulatia sangelui

-ajuta la indepartarea stresului posttraumatic

-ajuta la ingrijirea pielii si parului

-reduce durerile musculare ,tensiune arteriala,insomnia ,iritabilitatea si hiperactivitatea copiilor

-ajuta femeile insarcinate si normalizeaza procesele digestiei

-reduce ridurile,celulita si micoza

Se gasesc remedii in toate afectiunile cu care ne confruntam,important este sa stim cum sa gasim solutia armonizand tratamentul aromotarapiei cu alte tratamente pe care le folosesc cu succes.

Vino sa descoperi arta aromoterapiei